Ο αστερίσκος για Peters

Ο αστερίσκος για Peters

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σχολιάζει για λογαριασμό του lpbasketball.gr την προσθήκη του Peters στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός, μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν, προσπαθεί να καλύψει τις θέσεις που είναι κενές. Συνεχίζει με την περσινή μεταγραφική λογική. Κρατάει έναν σταθερό κορμό και προσθέτει παίκτες δοκιμασμένους στο υψηλότερο επίπεδο. Σίγουρα η απώλεια του Dorsey ήταν μεγάλη αλλά θα ασχοληθούμε επόμενη φορά με το συγκεκριμένο θέμα.

O όρος ανάλυση – ζητούμενο σήμερα – αφορά την θέση 4 και τον Peters. Ο Αμερικανός είναι η επιλογή του Μπαρτζώκα για back up του Vezenkov. Έρχεται σε μια εξαιρετική ηλικία έχοντας αγωνιστεί σε ομάδες πρωταθλητισμού όπως η CSKA, η Efes και η Baskonia. Ναι πάντα η Baskonia (ή άλλοτε Tau) είναι ομάδα από το υψηλότερο σκαλοπάτι βρισκόμενη σε… ύφεση.

Το κύριο χαρακτηριστικό, που δίνει στο παιχνίδι ο Αμερικανός είναι το σουτ. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός χωρίς να θέλει την μπάλα στα δικά του χέρια. Αυτό σε μια ομάδα με καλό οργανωτή είναι άκρως επικίνδυνο. Ο Μπαρτζώκας θα χρησιμοποιήσει πολύ horns pick and roll και spain pick and roll. Επιθέσεις, οι οποίες βρίσκονται στην φαρέτρα του Ολυμπιακού και με ένα stretch-4 επιπέδου Peters θα αποτελούν μια εξαιρετικά δύσκολα αντιμετώπιση κατάσταση για την άμυνα.

Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα για τη μεταγραφή αυτή είναι απλή. Θέλει και τα δύο του PF να έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Και δεν θα μπορούσε να βρει έναν καλύτερο σουτέρ στην θέση 4, από αυτόν που βρήκε. Το μεγάλο ζητούμενο και αγκάθι είναι η αμυντική του στάση. Ο Peters είναι ένας κακός αμυντικός. Και αυτό αποτελεί τροχοπέδη για την έως τώρα καριέρα του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι ο ρόλος του δεν ήταν μεγάλος σε Efes και CSKA. Αν ο συγκεκριμένος παίκτης έδειχνε στην άμυνα την έμφαση, που δίνει στην επίθεση, τότε θα ήταν με ρόλο σε ομάδα ΝΒΑ.

Σίγουρα, ο Μπαρτζώκας γνωρίζει τις τακτικές κρυψήματος ενός παίκτη στην άμυνα και θα δούμε πολλά τρικ με τον σκοπό αυτόν. Για να μην ξεφύγει η ανάλυση, θεωρώ ότι ο Peters αποτελεί ένα ερωτηματικό για τον νέο Ολυμπιακό. Επιθετικά είναι εξαιρετικός και αμυντικά… κακός. Η ισορροπία ανάμεσα σε αυτούς τους δύο άξονες θα κρίνει κατά πόσο επιτυχημένη ή όχι θα είναι η παρουσία του στον Ολυμπιακό.

Υ.Γ. ο Peters θυμίζει πολύ έναν ψηλό Kapono!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *