Οι 8 διεκδικητές

Οι 8 διεκδικητές

Μετά από έναν αρκετά ήρεμο πρώτο γύρο (για NBA playoffs πάντα) ήρθε η ώρα να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης του δαχτυλιδιού. Γράφει ο Βασίλης Φούντας για λογαριασμό του Live & Play Basketball.

Δεν είναι πολλές οι φορές όπου οι 4 πρώτοι κάθε περιφέρειας, μετά το πέρας της regular season, είναι και αυτοί που συνεχίζουν. Με βάση, όμως, την εικόνα κάθε σειράς θα έλεγε κανείς ότι είναι δίκαιο. Μικρές αμφιβολίες μου αφήνει η σειρά που έμεινε τελευταία, αυτή μεταξύ των Grizzlies και των Timberwolves. Οι Λύκοι κατάφεραν να χάσουν σχεδόν σε όλα τα ματς την υπέρ τους διαφορά με τελευταίο παράδειγμα το Game 6, αλλά και με αποκορύφωμα το Game 3 και την ιστορική ανατροπή της παρέας του Morant. Αυτό, βέβαια, αποδεικνύει και την ετοιμότητα του νεανικού συνόλου του Taylor Jenkins για τα παιχνίδια αυτά. ο κρατάμε για την συνέχεια αυτό. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Heat – 76ers

Δεν ξέρω αν τελικά αποδειχθεί αμφίρροπη η μάχη ή αν ο τραυματισμός του Embiid στο μάτι καταδικάσει τους 76ers. Ευελπιστούμε ότι θα δούμε τόσο τον Butler όσο και τον Embiid στα περισσότερα παιχνίδια τουλάχιστον. Σε κάθε περίπτωση, το βάθος του πάγκου των Heat είναι η ειδοποιός διαφορά και η σταθερότητα που επιδεικνύουν όλοι φέτος. Σε κρίσιμο σημείο φαίνεται να υπάρχει και ένα ιδιαίτερο όπλο, αυτό του Oladipo. Πολύ δυνατό ματσάρισμα φαίνεται να υπάρχει στο 5, όπου ο κορυφαίος αμυντικός ψηλός Bam Adebayo θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Embiid. Επίσης, εμπιστεύομαι αρκετά παραπάνω τον Spoelstra από τον Rivers και θεωρώ ότι θα βρει αντίδοτο και στον Harden. Heat in 5.

Suns – Mavericks

Μία αρκετά υποτιμημένη σειρά θεωρώ, μιας και αναφερόμαστε σε 2 μη εμπορικά franchise. Δεδομένο το ταλέντο και στις 2 ομάδες, ενώ οι Mavericks έδειξαν την σκληράδα τους σε όλα τα παιχνίδια τους απέναντι στους Jazz. Ειδικά στα πρώτα χωρίς τον Doncic και με τους υπόλοιπους να κάνουν step up. Οι Suns βρήκαν τον μπελά τους απέναντι στους Pelicans και δημιούργησαν αμφιβολίες, ειδικά λόγω απουσίας Booker. Ο Chris Paul έκανε τέλεια σειρά και δίνω τα απαραίτητα props στους Πελεκάνους. Από κει και πέρα, θεωρώ ότι οι Suns θα αρχίσουν να φορμαρίζονται και όταν ανέβει ο Booker στα στάνταρ του θα είναι πολύ καλύτεροι. Οι Mavericks περνούν τον πρώτο γύρο μετά την πρωταθληματική τους σεζόν και χρήζουν άξιοι συγχαρητηρίων τόσο οι παίκτες όσο και το νέο coaching staff. Αλλά, Suns in 6.

Grizzlies – Warriors

Το νέο αίμα απέναντι στην εμπειρία. Μία φοβερή σειρά, όπου θα δούμε την απόλυτη ωρίμανση των Grizzlies σε αυτό που θα δούμε τα επόμενα χρόνια. Η ομάδα που κατέκτησε τα πάντα και έσπειρε τον πανικό για 5 σεζόν στην Δύση επιστρέφει εκεί που ανήκει και μιλάμε φυσικά για τους Warriors. Θεωρώ ότι θα είναι η πιο fun to watch σειρά, μιας και οι 2 ομάδες παίζουν σταθερά καταπληκτικό μπάσκετ. Το βάθος του πάγκου είναι κύριο γνώρισμα και των δύο, αλλά και το ταλέντο άπειρο. Θα προτιμήσω, όμως, την εμπειρία και το μέταλλο του πρωταθλητή. Οι Grizzlies θα βγουν ώριμοι από αυτή την σειρά. Warriors in 6.

Celtics – Bucks

Σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι τι περιμένουμε να δούμε σε αυτή την σειρά. Αρχικά, θεωρώ ότι ο νικητής της σειρά αυτής θα πάει και στους Τελικούς. No disrespect στις άλλες 2 ομάδες, αλλά η ποιότητα και ο χαρακτήρας των 2 αυτών ομάδων είναι σε άλλο level. Οι Celtics αναζητούν τους πολυπόθητους Τελικούς εδώ και χρόνια, ενώ βρίσκονται σταθερά εκεί κοντά. Η δίψα σίγουρα είναι μεγάλη. Οι Bucks από την άλλη έχουν το μέταλλο του νικητή, όπου πολλές φορές κρίνει σειρές και πρωταθλήματα. Είναι μία άλλη σειρά από αυτές του 2018 και του 2019. Το 2018 οι Bucks ήταν στην απόλυτη μετάβαση (Joe Prunty προπονητής τότε) και το 2019 ήταν έτοιμοι για εκδίκηση απέναντι στην σαφώς κορεσμένη ομάδα των Celtics τότε. Εδώ τα δεδομένα είναι άλλα όπως και οι συνθήκες. Εφόσον ο Middleton απουσιάσει σε όλη την σειρά, τότε θα δούμε άλλη αμυντική αντιμετώπιση των Celtics. Οι Bulls δεν το διάβασαν και φυσικά δεν είχαν και την ανάλογη ποιότητα στην άμυνα (και τα εργαλεία). Ένα από τα βασικά ζητήματα παραμένει και η ετοιμότητα των υπόλοιπων παικτών των Bucks, εκτός Γιάννη, για αυτά τα παιχνίδια αφού θα χρειαστεί μεγάλη ετοιμότητα. Ο Ime Udoka γνωρίζει ότι δεν πρέπει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στον Γιάννη, αφού οι υπόλοιποι είναι ικανοί να τον διαλύσουν. Από την άλλη ο Mike Budenholzer έχει να αντιμετωπίσει μία Λερναία Ύδρα, καθώς το επιθετικό μοίρασμα της μπάλας είναι σεμιναριακό. Με τα δεδομένα αυτά, Celtics in 7.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *