Η πολυτέλεια της «απαγκίστρωσης»…

Η πολυτέλεια της «απαγκίστρωσης»...

Η Εθνική Ελλάδας θα έχει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην πολυτάλαντη «φαρέτρα». Είναι όμως αυτό αρκετό; Γράφει ο Χρήστος Μπατάκας για το Live & Play Basketball.

Tο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ είναι προ των πυλών και η «γαλανόλευκη» θα έχει στο οπλοστάσιο τον δυο φορές MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Σε ένα roster όπου το ταλέντο περισσεύει, ο «Greek Freak» μοιάζει με ένα μαχαίρι δυο όψεων.

Όψη πρώτη: Ένας παίκτης, όχι παίκτης «ένα»

Είναι διαφορετικό να αξιοποιείς κατάλληλα τον σταρ μιας ομάδας και διαφορετικό να «αγκιστρώνεσαι» από την απόδοσή του. Σέβομαι απόλυτα την δουλεία του coach Σκουρτόπουλου. Προπονητές δεν είμαστε, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει στις προπονήσεις. Εντούτοις, φέρνοντας μνήμες από το Μουντομπάσκετ της Κίνας, η Εθνική έμοιαζε να έχει σαν Plan A τον Αντετοκούνμπο και σαν Plan B…τον αυτοσχεδιασμό. Το διάβασμα είχε ήδη πραγματοποιηθεί από τους αντίπαλους προπονητές (που πιστεύατε ότι θα εστίαζαν; ) και η «Επίσημη Αγαπημένη» γνώρισε έναν δίκαιο αποκλεισμό. Αν ο Δημήτρης Ιτούδης επαναπαυτεί στην πολυτέλεια του MVP τότε θα γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές…

Όψη δεύτερη: Η πολυφωνία που δεν… διαβάζεται

Αν υπάρχει κάτι που δυσκολεύει τον αντίπαλο προπονητή είναι η αντίπαλη ομάδα να έχει…κι άλλο μονοπάτι. Αδιαμφισβήτητα, ο προβολέας δείχνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που το παιχνίδι της Εθνικής μας ΔΕΝ πρέπει να βασιστεί στον Έλληνα NBAer. Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει ουκ ολίγους παίκτες που μπορούν να στηρίξουν τόσο το επιθετικό, όσο και το αμυντικό κομμάτι. Μην βιαστείτε αν δείτε τον «Giannis» με παράξενο αριθμό πόντων να το μεταφράσετε σε…κακή απόδοση. Μόνο η παρουσία του στην πεντάδα είναι αρκετή. Έχοντας ως δεδομένο ότι πολλές ομάδες θα επιλέξουν το «double-team», οι εναλλακτικές αυτομάτως πληθαίνουν. Και αν τις προηγούμενες χρονιές δεν υπολογίζαμε στο περιφερειακό σουτ, φέτος θαρρώ πως πηγαίνουμε πιο υποψιασμένοι…! Με μια πολυφωνία που δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *